Stappenplan

Huisuitbreiden.nl werkt op basis van acht stappen. Wij bieden een compleet pakket van ontwerp tot oplevering, maar kunnen ook afzonderlijke fasen verzorgen. Heb je sommige stappen zelf al gezet? Dan slaan we die over en wordt het een korter traject. Uitgangspunt is het ontwerp op basis van houtskeletbouw en onze duidelijke prijs vooraf.

 

1. Oriënterend gesprek
2. Spelregels in kaart
3. Ontwerp
4. Gemeentelijke goedkeuring
5. Definitief ontwerp
6. Prefab houtskelet
7. Uitvoering
8. Oplevering

 

1. Oriënterend gesprek

Wensen en meteen ook kosten inzichtelijk

Eigenlijk heel simpel: wij willen graag weten wat je wensen zijn en jij wilt graag weten waar je aan toe bent. Dat combineren we dus in ons oriëntatiegesprek: op basis daarvan krijg je een scherpe en duidelijke prijsopgaaf. Wel zo efficiënt.

 

2. Spelregels in kaart

Voorwaarden, regels en eisen

Niet alleen wensen zijn belangrijk: het is ook noodzakelijk om te weten hoe het speelveld er uit ziet. Een aanbouw kun je soms vergunningsvrij realiseren, voor opbouw en dakterras heb je altijd een bouwvergunning nodig. Wat zijn de voorwaarden en beperkingen van het bestemmingsplan en bouwverordening? Is er een Vereniging van Eigenaren waarmee afgestemd moet worden? Voor Huisuitbreiden.nl het ontwerp maakt, hebben we deze belangrijke details met elkaar in kaart gebracht.

 

3. Ontwerp

Je plannen vormgegeven

Tijd voor de tekentafel. Op basis van alle wensen en voorwaarden komen we tot een ontwerp volgens de bouwmethode van Huisuitbreiden.nl.

Heb je al een ontwerp, bijvoorbeeld omdat je zelf architect bent of iemand kent die al een ontwerp heeft gemaakt? Dan zorgen wij dat e.e.a. wordt doorberekend naar ons bouwsysteem en verzorgen we alleen de uitvoering voor je.

 

4. Gemeentelijke goedkeuring

Van welstandscommissie tot bouwvergunning

Ieder project is uniek en daarmee de te zetten stappen voor gemeentelijke goedkeuring ook. Huisuitbreiden.nl helpt je daarbij. Bij het ontwerp is uiteraard al rekening gehouden met bestemmingsplan, welstandseisen en bouwbesluit. Huisuitbreiden.nl dient het ontwerp in bij de welstandscommissie en zorgt voor het indienen van de bouwaanvraag. Uiteraard betrekken we je hierbij.

behandelingstermijn bouwvergunningen:

 

Type aanvraag bij gemeente

Behandelings-

duur gemeente

Toetsing aan:

Ter inzage-legging (evt bezwaar)

Nieuwbouw/

grote verbouwing

Reguliere 1e en 2e fase vergunning

1e fase; 6 weken*

2e fase; 6 weken

1e fase:

-stedenbouwkundige voorschriften

-eisen van welstand

-bouwverordening

2e fase:

-bouwtechnische eisen

-bouwbesluit eisen

-brandweer eisen

-energieprestatie eisen

-daglicht eisen

-ventilatie eisen

-diverse onderzoeken zoals

bodemonderzoeken, sonderingen

6 weken

Kleine verbouwing

Lichte bouwvergunning

6 weken*

-stedenbouwkundige voorschriften

-eisen van welstand

-bouwtechnische eisen

-bouwverordening

6 weken

Kleine verbouwingen in de bouw-vergunnings-vrije categorie

Geen vergunning nodig

 

 

 

 

5. Definitief ontwerp

Blauwdruk gereed

Bouwaanvraag goedgekeurd en vergunning verkregen? Dan is het ontwerp definitief en kunnen we concreet aan de slag.

 

6. Prefab houtskelet

Kwaliteit op maat

Huisuitbreiden.nl werkt met een onderscheidende methode. Natuurlijk kent iedereen prefab houtskeletbouw (HSB), maar wij werken met een afwijkende maatvoering en een gunstige inkoop van materialen door onze eigen constructeur. Hierdoor kunnen we snel schakelen, efficiënt plannen en inkopen, en hoge kwaliteit leveren voor een scherpe prijs. Uiteraard voldoen wij daarbij aan alle eisen m.b.t. constructie, isolatiewaarde, etc.

 

7. Uitvoering

Aan de slag!

Het is zover: je opbouw, aanbouw of dakterras wordt daadwerkelijk gerealiseerd. De planning hebben we goed met elkaar afgestemd. Huisuitbreiden.nl zorgt voor de meest efficiënte inzet van mensen en materialen. Denk daarbij voor opbouw bijvoorbeeld aan de kraanwagen die bouwmaterialen aflevert en meteen de gesloopte muur- of dakdelen afvoert.

Deze periode bestaat uit ruwbouw en afbouw. De houtskelet constructie wordt in 1 dag geplaatst en wind- en waterdicht opgeleverd. Wil je zelf de extra vierkante meters afbouwen en inrichten of heb je daar al een andere partij voor benaderd? Dan leveren we casco op na de ruwbouw. Maar uiteraard verzorgt Huisuitbreiden.nl ook graag de volledige afbouw voor je. Van het aanleggen van elektriciteit tot het plaatsen van binnenwanden en zetten van de tegels.

 

8. Oplevering

Genieten van de extra vierkante meters

De laatste en belangrijkste stap: Huisuitbreiden.nl levert je nieuwe serre, dakterras of andersoortige aan- of opbouw op. Tijd om te gaan inrichten en vooral: om te gaan genieten van de extra ruimte.

 

Over ons

Huisuitbreiden.nl: voordelig extra woonruimte. Wij bieden een unieke samenwerking tussen architect, constructeur en opbouwspecialist. Vanuit onze expertise zorgen wij voor ontwerp, uitwerking en uitvoering. Met een duidelijke prijs vooraf.

U kunt gebruik maken van de kennis van onze architect en ingenieur. Hij voert het eerste gesprek en blijft ook tijdens de rest van het traject aanspreekpersoon.

Op basis van de besproken wensen, het bestemmingsplan, bouwvoorschriften en eventuele andere eisen van bijvoorbeeld VVE, maakt de architect het ontwerp. Daarnaast zorgt hij voor het volledige traject dat daarop volgt: van indienen bij de welstandscommissie tot verkrijgen van de bouwvergunning.

We kunnen u dus helpen met het hele ontwerptraject tot en met bouwvergunning

Maar als u reeds een ontwerp heeft dat is goedgekeurd door welstand en is vergund door de gemeente dan kunnen wij nog steeds vrijblijvend een offerte voor u uitbrengen.

Het team van Huisuitbreiden.nl-medewerkers wordt op basis van de benodigde expertises per klus samengesteld.

De aannemer van Huisuitbreiden.nl verzorgt in nauwe afstemming met de architect en constructeur de daadwerkelijke ruw- en afbouw.

Huisuitbreiden.nl werkt vanuit Amsterdam en Noord-Holland, maar is ook buiten de Randstad inzetbaar.