Huisuitbreiden.nl werkt op basis van acht stappen.

Wij bieden een compleet pakket van ontwerp tot oplevering, maar kunnen ook afzonderlijke fasen verzorgen. Heb je sommige stappen zelf al gezet? Dan slaan we die over en wordt het een korter traject. Uitgangspunt is het ontwerp op basis van houtskeletbouw en onze duidelijke prijs vooraf. 

Kennismaken & Spelregels

1. Oriënterend gesprek

2. Spelregels in kaart

Stap 1: Oriënterend gesprek

Wensen en meteen ook kosten inzichtelijk

Eigenlijk heel simpel: wij willen graag weten wat je wensen zijn en jij wilt graag weten waar je aan toe bent. Dat combineren we dus in ons oriëntatiegesprek: op basis daarvan krijg je een scherpe en duidelijke prijsopgaaf. Wel zo efficiënt. 

Stap 2: Spelregels in kaart

Voorwaarden, regels en eisen

Niet alleen wensen zijn belangrijk: het is ook noodzakelijk om te weten hoe het speelveld er uit ziet. Een aanbouw kun je soms vergunningsvrij realiseren, voor opbouw en dakterras heb je altijd een bouwvergunning nodig. Wat zijn de voorwaarden en beperkingen van het bestemmingsplan en bouwverordening? Is er een Vereniging van Eigenaren waarmee afgestemd moet worden? Voor Huisuitbreiden.nl het ontwerp maakt, hebben we deze belangrijke details met elkaar in kaart gebracht. 

Stap 3: Ontwerp

Je plannen vormgegeven

Tijd voor de tekentafel. Op basis van alle wensen en voorwaarden komen we tot een ontwerp volgens de bouwmethode van Huisuitbreiden.nl.

Heb je al een ontwerp, bijvoorbeeld omdat je zelf architect bent of iemand kent die al een ontwerp heeft gemaakt? Dan zorgen wij dat e.e.a. wordt doorberekend naar ons bouwsysteem en verzorgen we alleen de uitvoering voor je. 

Stap 4: Gemeentelijke goedkeuring

Van welstandscommissie tot bouwvergunning

Ieder project is uniek en daarmee de te zetten stappen voor gemeentelijke goedkeuring ook. Huisuitbreiden.nl helpt je daarbij. Bij het ontwerp is uiteraard al rekening gehouden met bestemmingsplan, welstandseisen en bouwbesluit. Huisuitbreiden.nl dient het ontwerp in bij de welstandscommissie en zorgt voor het indienen van de bouwaanvraag. Uiteraard betrekken we je hierbij. 

Stap 5: Definitief ontwerp

Blauwdruk gereed

Bouwaanvraag goedgekeurd en vergunning verkregen? Dan is het ontwerp definitief en kunnen we concreet aan de slag. 

Stap 6: Prefab houtskelet

Kwaliteit op maat

Huisuitbreiden.nl werkt met een onderscheidende methode. Natuurlijk kent iedereen prefab houtskeletbouw (HSB), maar wij werken met een afwijkende maatvoering en een gunstige inkoop van materialen door onze eigen constructeur. Hierdoor kunnen we snel schakelen, efficiënt plannen en inkopen, en hoge kwaliteit leveren voor een scherpe prijs. Uiteraard voldoen wij daarbij aan alle eisen m.b.t. constructie, isolatiewaarde, etc. 

Stap 7: Uitvoering

Aan de slag!

Het is zover: je opbouw, aanbouw of dakterras wordt daadwerkelijk gerealiseerd. De planning hebben we goed met elkaar afgestemd. Huisuitbreiden.nl zorgt voor de meest efficiënte inzet van mensen en materialen. Denk daarbij voor opbouw bijvoorbeeld aan de kraanwagen die bouwmaterialen aflevert en meteen de gesloopte muur- of dakdelen afvoert.

Deze periode bestaat uit ruwbouw en afbouw. De houtskelet constructie wordt in 1 dag geplaatst en wind- en waterdicht opgeleverd. Wil je zelf de extra vierkante meters afbouwen en inrichten of heb je daar al een andere partij voor benaderd? Dan leveren we casco op na de ruwbouw. Maar uiteraard verzorgt Huisuitbreiden.nl ook graag de volledige afbouw voor je. Van het aanleggen van elektriciteit tot het plaatsen van binnenwanden en zetten van de tegels. 

Oplevering

Stap 8: Oplevering

Genieten van de extra vierkante meters

De laatste en belangrijkste stap: Huisuitbreiden.nl levert je nieuwe serre, dakterras of andersoortige aan- of opbouw op. Tijd om te gaan inrichten en vooral: om te gaan genieten van de extra ruimte. 

Het begint met een kennismaking.

Screenshot 2024-04-09 at 11.31.20

Kennismaking: We beginnen altijd met een vrijblijvend oriëntatie gesprek waarbij we u direct op weg helpen met advies en een prijsindicatie.

Opent in een nieuw venster

Bekijk onze referenties

Onze klanten zijn zeer tevreden over ons. Bekijk een aantal van onze case studies op onze portfolio pagina.

Vragen en antwoorden

Hoe lang is de doorlooptijd van een huisuitbreiding?

Realistisch gezien duurt een huisuibreiding tussen de 4 en 6 maanden. Als u ergens anders leest dat met het in weken kan in plaats van maanden, let dan altijd even op de kleine lettertjes.

De stappen kan men op deze wijze onderverdelen;

 • Stap 1-3; ontwerp = 4 weken
 • Stap 4; gemeentelijke goedkeuring: Welstand en bestemmingsplan= 6 weken
 • Stap 5; omgevingsvergunning= 6 weken
 • Stap 6-8; uitvoering= 8-12 weken

Wat kan ik zelf doen om sneller of goedkoper de uitbreiding te realiseren?

In de ontwerpfase helpt het heel erg veel als jullie de bestaande tekeningen en constructiegegevens van het woonhuis en/of appartement kunnen overleggen met ons. We moeten namelijk ook de bestaande toestand inzichtelijk maken voor de gemeente.

Tijdens de bouw bestaat het bouwwerk uit grofweg 2 fases;

 • 1/ ruwbouw van de dakopbouw; wind- en waterdicht; ons specialisme dus dat organiseren wij.
 • 2/ afbouw; heel het interieurgedeelte zoals vloeren , stucwerk, schilderwerk, sanitair, electra etc.
 • Dit kunnen wij ook voor u organiseren maar met zelfwerkzaamheid en evt eigen partijen kunt u voordeliger uit zijn. Hierin kunnen we ontzorgen maar kunnen we ons niet in onderscheiden.

Waar werkt Huisuitbreiden.nl?

Ons kantoor is gevestigd in Amsterdam, echter werken wij met onze uitvoerende teams door vrijwel heel Nederland.

Wanneer ga ik betalen?

Wij hanteren de volgende betalingstermijnen;

 • Bij plaatsen van opbouw 50%
 • Bij wind en waterdicht 35%
 • Bij oplevering 20%
 • Bij gereedkomen van opleverpunten 5% 

Zijn er tekeningen als voorbeeld beschikbaar?

Als u serieuze interesse heeft en daarbij behoefte heeft om tekeningen in te zien dan is dit in overleg altijd te organiseren.

Ik wil mijn huisuitbreiding zo duurzaam mogelijk realiseren, kan dat?

Ja, Huistuitbreiden.nl werkt volgens de huidige isolatievoorwaarden. In overleg is het door het toevoegen van enkele extra opties zeer goed mogelijk een energie neutrale woning te realiseren.